Mentelmi bizottság: Szándékosan titkolta el vagyonát Simon Gábor

Vágólapra másolva!
Egyelőre a mentelmi bizottság nem kapta meg a lemondásról szóló nyilatkozatot, ezért mindent úgy csinálnak, mintha Simon még képviselő lenne.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága szerint szándékosan közölt valótlan adatokat a szocialista Simon Gábor vagyonnyilatkozatában. A testület javasolja az Országgyűlésnek a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését - jelentette be a testület KDNP-s elnöke szerdán Budapesten újságíróknak a bizottság zárt ülése után.

Rubovszky György közölte, a bizottsági ülés előtt emailt kapott Simon Gábortól, amelyben a képviselő arról tájékoztatta, hogy nem jelenik meg az ülésen és a nap folyamán lemond parlamenti mandátumáról. Hozzátette: megkeresték az Országgyűlés elnökének titkárságát, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy a lemondó nyilatkozat még nem érkezett meg, ezért egészen addig, amíg a lemondás nem érkezik meg, a törvényeknek megfelelően végzik a dolgukat.

A bizottsági elnök elmondta: hétfőn döntöttek arról, hogy a legfőbb ügyész megkeresésére javasolják a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, szerdán pedig - a vagyonvizsgálati eljárás keretében - a bizottság megállapította, hogy szándékos volt a valótlan adatközlés a vagyonnyilatkozatban, ezért ő haladéktalanul köteles intézkedni az összeférhetetlenség megállapítása érdekében.