A Párbeszéd Magyarországért néhány képviselője hatalmas narancssárga lufikkal jelent meg a parlament utolsó ülésnapja előtt a parlament folyosóin. Szabó Rebeka és Scheiring Gábor azt mondta, hogy a lufikra olyan fideszes ígéreteket írtak fel, amelyek szerintük nem valósultak meg. Például ilyen feliratok szerepeltek a lufikon: 1 millió új munkahely, tandíjmentesség, mindenkinek kedvező adórendszer. A PM-esek azt mondták az Origo tudósítójának, hogy az ülésteremben lévő fideszeseket is szeretnék emlékeztetni arra, hogy ezek az ígéretek lufik, amelyek elszálltak, ezért bemennek az ülésterembe, és ott eresztik el őket.

Amikor be akartak menni az ülésterembe, egy teremőr idegesen figyelmeztette őket, hogy terrorcselekményt követnek el, ha kipukkad a lufi. A PM-eseket ez nem zavarta, és bevonultak a terembe, az éppen felszólaló Rétvári Bence államtitkárnak elállt a szava, majd az elnöklő Jakab István alelnök kérte őket, hogy fejezzék be, és ne zavarják az ülés rendjét. Azt mondta, hogy mivel a képviselők "egészségére ártalmas dolgot művelnek", mert fönt, a plafonon lévő az égők belobbanhatnak, büntetés kiszabását fogja javasolni.

Forrás: Együtt-PM / Járdány Bence

Szilágyi Péter PM-es képviselő arra a kérdésre, hogy hány százezres büntetésre számítanak, azt mondta, hogy nem ülésezik többet a parlament, így nem fognak tudni dönteni a büntetésről. A parlament csütörtökön tartja utolsó ülésnapját, legközelebb már csak a választások után, az új országgyűlés fog ülésezni.