Mesterházy: Orbán országában mindig "majd" lesz jó

Vágólapra másolva!
Bohócnak cirkuszban a helye címmel közölt "vasárnapi írást" Mesterházy Attila MSZP-elnök. A politikus szerint Orbán Viktor az elmúlt negyedszázad legrosszabb magyar miniszterelnöke, rosszabb, mint a demokratikus átmenetben kulcsszerepet játszó Németh Miklós.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt négy év az országot hová Európa szégyenpadjára, lakosainak óriási tömegeit koldusbotra juttatta, áll abban az írásban, amit Mesterházy Attila tett közzé vasárnap reggel.

Orbán Viktor országában mindig „majd” jó lesz élni, áll a cikkben. "Nem sikerült egymillió munkahelyet teremtenie – de mint most ígéri, majd fog 300 ezret, 2016-ra. A recesszióból sikerült ugyan kihozni, de tartós növekedési pályára nem sikerült állítania a gazdaságot. Mindenesetre azt ígéri, „majd” két-három év múlva. Nem sikerült bizalmat ébreszteni a befektetőkben, de „majd” jönnek a kínaiak, oroszok, olajsejkek, ők biztosan látnak majd fantáziát egy olyan gazdaságban, amelynek adatai nyomán a németek, amerikaiak, svájciak csak hümmögnek és ingatják a fejüket. Az iskolarendszer ráomlik gyerekeinkre és tanáraikra, az egészségügyi rendszer maga alá temeti az orvosokat, ápolókat és a betegeket, de majd, egyszer, a jövőben jobb lesz. Ez az örökös jövő idő rossz emlékeket ébreszt a világnak ezen a táján", írta Mesterházy.

"Olyan rosszul soha nem állhat az ország, hogy Orbán Viktor ne tudjon ígérni valamit. Atomerőművet toronyórával, aranylánccal, amelytől majd csökkenni fog a rezsi. BL-döntőre alkalmas stadionról is szó volt – nem kéne már állnia, benne Deutsch Tamás világhírű beléptetőrendszerével? Négy év fideszes kormányzás után még mindig dadog a metróprojekt? Ők érdemelnének újabb, harmadik esélyt? Nem hiszem!", áll az írásban, amely megjegyzi, hogy az Orbán-kormány tizenhárom új adót vezetett be, az ágazati krízisadók nélkül a költségvetés hiánya 5-6 százalékon állna, az adósság a nyugdíjpénztári vagyonnal együtt sem csökkent , hat százalékkal esett vissza a beruházásoknak a GDP-hez viszonyított aránya.

Az MSZP-elnök azzal zárja az írást, hogy a baloldali győzelem esélye reális, Magyarország sorsa hamarosan jobbra fordulhat. "Nem valami csiribí-csiribá varázsszótól, hanem azért, mert a bohócok visszamennek a cirkuszba."