Elugrott a vonat elől egy sínekre hajtó autós

2014.02.16. 20:20

Az autó a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre. A vonaton nem sérült meg senki. A baleset miatt késnek a vonatok a Záhony és Debrecen felől érkező vonatok.

Személyvonattal ütközött egy autó Abony és Törtel között egy vasúti átjáróban, a sínekre hajtó jármű sofőrje még időben kiugrott az autóból. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az autó vezetőjét elvitték a mentők, de hogy csupán megfigyelésre, vagy az ugrás során keletkezett esetleges sérülések miatt, azt egyelőre nem tudni. A baleset ügyében a rendőrség vizsgálatot indított.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője azt közölte, hogy a vonat maga alá gyűrte az üres személyautót, amelynek áramtalanításáról, illetve a műszaki mentésről a szolnoki és a ceglédi tűzoltók gondoskodnak.

A Mávinform tájékoztatása szerint a jármű a Szolnokra tartó személyvonattal ütközött. Az autó a vasúti útátjáróban a fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre. A vonaton nem sérült meg senki.
A helyszínelés alatt a rendőrség rövid időre az érintett szakasz mindkét vágányát lezárta, de már az egyik vágányon megindulhattak a vonatok. A helyszínelés és a műszaki mentés várhatóan 21.00 óráig tart.

A baleset miatt a késő esti időszakban átlagosan 20-30 perces (egyes vonatoknál 50-60 perces) késések várhatók a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vasútvonalon.