18 év börtönt kapott a kislányát fejbe lövő abonyi gyilkos

Vágólapra másolva!
El akarta hagyni a felesége, ezzel indokolta a tettét korábban.
Vágólapra másolva!

Első fokon 18 év börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán azt a férfit, aki 2012 augusztusában fejbe lőtte kislányát abonyi házukban, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A férfit 10 évre a közügyektől is eltiltották.

A Szegedi Gyöngyvér vezette bírói tanács a 45 éves férfit előre kitervelten, aljas indokból, 14. életévét be nem töltött személy ellen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbez.

Az akkor 43 éves férfi augusztus 27-én hajnalban lőtte le lányát abonyi otthonukban, majd magával is végezni akart; súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A mentőket az éjjeli műszakból hazaérkező anya értesítette. Ezután a férfi fizikai és szellemi képességeinek vizsgálatára szakértőt rendeltek ki, hogy eldönthessék, agyi sérülései, illetve állapotának esetleges újbóli romlása miatt részt tud-e venni az ellene folyó eljárásban.

A férfi később a beismerő vallomásában arra hivatkozott, hogy a felesége el akarta hagyni, vagyis szerelemféltés állt a bűncselekmény hátterében.