Simon-ügy: a Jobbik bűnszervezet miatt feljelentést tett

Vágólapra másolva!
A Jobbik bűnszervezetben való részvétel miatt tett feljelentést Simon Gábor volt szocialista politikus ügyében.
Vágólapra másolva!

A Jobbik nem tartja elegendőnek, hogy Simon Gábor ellen csupán adócsalás és okirat-hamisítás miatt folyik eljárás, ezért feljelentést tettek bűnszervezetben való részvétel miatt - közölte a Jobbik szóvivője.

Dúró Dóra hangsúlyozta: a Jobbik a kialakult helyzetben továbbra is küzd a politikusbűnözés ellen, ezért ha kormányra kerülnek a választások nyomán, akkor az első dolguk lesz az országgyűlési képviselők mentelmi jogának megvonása.

A Jobbik valamennyi képviselője nyilatkozatot tett arról, hogy nincs eltitkolt vagyona, miközben a többi parlamenti párt nem is reagált Vona Gábor pártelnök erre irányuló kezdeményezésére - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Dúró Dóra úgy vélekedett, hogy az ügyészség feladata volna a Simon-ügy miatt, hogy az MSZP érintettségét feltárja. Közölte, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök októberben kijelentette, hogy az MSZP-hez érkeztek illegális pénzek, amelyekről "jobb, ha nem tudjuk, honnan" jöttek. Vagyis vizsgálni kellene, hogy a szocialisták volt elnökhelyettese, Simon Gábor által eltitkolt vagyonnak van-e köze az MSZP-hez.

Simon Gábor szocialista politikusról pár hete kiderült, hogy egy osztrák bankszámlán elhelyezett 240 millió forintnyi devizát úgy, hogy nem vallotta be sem a személyijövedelemadó-bevallásában, sem a vagyonnyilatkozatában. Az ügyészség nyomoz Simon ügyében.