Súlyos ügyei voltak a fajtalankodással vádolt tanárnak

Vágólapra másolva!
Nem a mostani fajtalankodás az első gyanús ügye a csepeli Burattino Iskola volt testneveléstanárának. Amikor B. Tamást felvették, az ügyészség már kiskorú veszélyeztetésével vádolta.
Vágólapra másolva!

A fajtalankodással gyanúsított B. Tamás a csepeli iskola előtt évekig egy másik gyermekotthonban vigyázott kisgyerekekre. – A lavinát az indította el, hogy az egyik némettanár felpofozott egy tanulót. A nyomozás alatt viszont egyre több gyereknek eredt meg a nyelve, így került a képbe Tamás is – mondta a Blikknek a régi iskola igazgatója.

Az újság úgy tudja, a férfi arra biztatta a gyerekeket, hogy verjék meg egymást, sőt, állítólag arra kérte őket, hogy gyomorra és lábra célozzanak, mert így nem látszanak a sérülések.

A férfit kiskorú veszélyeztetésével, súlyos testi sértés kísérletével, könnyű testi sértés vétségével és könnyű testi sértés vétségének kísérletével vádolja az ügyészség – tudta meg a Blikk Póta Pétertől, a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől.

A Blikk két hete írt arról, hogy a XXI. kerületi Burattino Általános és Szakképző Iskola 34 éves testnevelő tanára valószínűleg évek óta fajtalankodhatott a rábízott gyerekekkel. A tanár előzetes letartóztatását felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta az ügyészség. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya indította.