Az Onyx lett az év étterme

2014.03.03. 21:23

Az Onyxnak ítélték az Év étterme címet 2013-ban. Az elismerést a hétfő este megrendezett Hennessy-Dining Guide Év étterme díjátadó gála keretében vette át az étterem konyháját vezető Szulló Szabina és Széll Tamás.

A Gerbeaud Házban működő, Michelin-csillaggal is rendelkező nemzetközi hírnevű Onyx 2011 után idén második alkalommal érdemelte ki az elismerést.

Az év tíz legjobb étterme közé került az Onyx mellett az Arany Kaviár, a Borkonyha, a Costes, a Csalogány 26, a Fausto's, a Nobu, a Salon, a Zona, valamint egyedüli vidékiként a székesfehérvári 67 nevű étterem is.

A korábbi éveknek megfelelően két különdíjat is kiosztottak. Az Év legprogresszívebb konyhája elismerést a Salon étterem két séfje, Wolf András és Fekete Antónió, valamint teljes konyhai csapatuk érdemelte ki azzal, hogy az utóbbi két évben "Magyarország egyik legizgalmasabb kulináris műhelyét hozták létre". 

Szintén különdíjjal - az Év ifjú séftehetsége címmel - jutalmazták a Mák bisztró séfjét, a mindössze 22 éves Mizsei Jánost, aki átvehette a Nespresso Professional díját. Harmincéves kor alatt csúcsminőségű konyhát vezetni nagy felelősség és kihívás, elismerésre érdemes teljesítmény. A Mák érett ízlésű, egyedi utat járó konyhát visz, amely megfelel a nagy elődöknek is, de nem jön zavarba az újdonságoktól sem - értékelte a zsűri Mizsei munkáját.

Vajda Péter, a Dining Guide étteremkalauz főszerkesztője a díjazott éttermekről szólva kiemelte, hogy az alapanyagok, nyersanyagok minősége mellett kiemelt jelentőségű az elkészítés szakszerűsége, a tradíciók és a modern konyha-technológiák vegyítése, az innováció, a tálalás, a harmónia és a kreativitás. A díjazott éttermek kiválasztásánál értékelték a szervizt és az ár-érték arányt is.