Mesterházyt is megkérdeznék Simon Gábor millióiról

Vágólapra másolva!
A mentelmi bizottság arra kíváncsi, hogy mit tud az MSZP elnöke.
Vágólapra másolva!

Sem a legfőbb ügyész válaszlevele, sem Simon Gábor hozzátartozóinak vagyonnyilatkozata nem ad választ a volt szocialista politikus bécsi számláján lévő 240 milliós összegre. Erről az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke, Rubovszky György beszélt újságíróknak a testület zárt ülése után.

Rubovszky azt mondta: a bizottság úgy döntött, a jövő hétfőre meghívják Mesterházy Attila MSZP-elnököt, hogy megkérdezzék arról, mire alapozza azt a nyilatkozatát, miszerint Simon Gábor jövedelme nem függ össze a politikával, hanem az korábbi forrásfelhalmozás.

Simon Gábor ügyével többször is foglalkozott a mentelmi bizottság azt követően, hogy február elején kiderült, a volt MSZP-s politikusnak több százmilliós eltitkolt vagyona van Ausztriában. A bizottság a politikus ellen vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett, Simon ekkor pontosította a vagyonbevallását, a 240 milliót azonban ekkor sem tüntette fel.

Simon a bizottság előtt egyszer sem jelent meg, többek között arról is levélben tájékoztatta a testületet, hogy lemond a parlamenti mandátumáról. A bizottság azt is vizsgálja, van-e lehetőség arra, hogy visszafizettessék Simon Gáborral a korábban felvett jövedelmét, nagyjából 36 millió forintot, mivel a valótlan vagyonnyilatkozat miatt az nem járna neki.

Közben az ügyészség adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt hallgatta ki gyanúsítottként Simont, a volt képviselő a kihallgatáson mindent tagadott.