A Klik vizsgálja egy bajai iskola támogatásait

Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indított az iskolákat fenntartó Klik egy bajai intézményben. A megyei újság értesülése szerint jogosulatlanul igényelhettek támogatást.
Vágólapra másolva!

Ténylegesen nem oktatott tárgyakat teljesítettként jegyezhettek be tanulmányi dokumentumokba a bajai Jelky szakiskolában, így juthatott az intézmény olyan központi támogatáshoz, amely nem illette meg, írja a Baon.hu.

A Bács-Kiskun megyei lap szerint az ügyben Hajdú Miklós, az Összefogás Bajáért képviselője tájékoztatást kért a város polgármesterétől, Zsigó Róbert országgyűlési képviselőtől, aki erre azt mondta, hogy a szakiskola fenntartója és működtetője a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) kecskeméti tankerülete, az intézmény működésébe a város nem avatkozhat bele. A lap idézi a város fideszes alpolgármesterét, Fercsák Róbertet is, aki annyit mondott: "Tényszerű, hogy van egy vizsgálat, véleményezni szerencsétlen dolog. Várjuk meg az eredményét, addig mindenki maradjon a kaptafánál."

Az Origo megkereste az iskolát, ahol megerősítették, hogy a Klik vizsgálódik, de semmit többet nem mondtak arra hivatkozva, hogy nincs joguk nyilatkozni.