Így húzzák le a turistát 67 ezerrel a szülinapos lányok

Vágólapra másolva!
Vasárnap a Csalók külföldön című holland tv-műsorban szerepelt Budapest. A sorozatban rejtett kamerával leplezik le, hogy egyes országokban hogyan verik át a turistákat. Nálunk szülinapos lányok hívatják meg magukat egy-két italra, majd több tízezreket fizettetnek a fogyasztásért.
Vágólapra másolva!

A holland narráció szerint van néhány lány a Váci utcában, akinek mindennap szülinapja van. Leszólítják az arra sétáló, turistakinézetű férfiakat, és megkérik őket, hogy hívják meg a szülinapos lányt egy italra. A videón egy holland pár megy be egy étterembe egy lánnyal.

A szülinapos, mély dekoltázsú, fiatal lány felsorolja nekik, melyek a kedvenc italai: pálinka, sör, pezsgő, energiaital, és rögtön rendel is mindebből, mindhármuknak. A húszperces közös italozás során a külföldiek megtanulják, hogy „egészségedre”, a lány nyakalja az alkoholt, rendel még egy körrel, majd jön a számla: 67 ezer forint.

A holland férfi felháborodik, amikor átváltja az összeget euróra. A lánynak és az étterem pincérnőjének fogalma sincs a forint-euró árfolyamról, de erősködnek, hogy a férfinak rendeznie kell a számlát. Megmutatják neki az itallapot is, hogy lássa, valóban ennyibe került a fogyasztás. „Ez a legdrágább étterem Európában” – mondja a férfi. Hívatni akarja a hely főnökét, de az állítólag nincs ott. „Ez őrület, zsarolás. Tudod, mi az, hogy zsarolás?” – kérdezi a férfi.

A hollandnál nincs is ennyi készpénz, de sebaj, mert ki tud venni pénzt anélkül is, hogy az utcára lépne – az étteremben van egy bankautomata. A férfi csak 40 ezer forintot hajlandó fizetni, erre a lányok elkezdenek kiabálni, és azzal fenyegetik, hogy hívják a rendőrséget. A férfi végül 60 ezer forintot fizet, de a kijáratnál még utána szól a biztonsági őr: Mi a probléma?

„Őrült árak” – válaszolja a holland.