Vágólapra másolva!
Első fokon hét év fegyházbüntetésre ítélte a Hevesi Járásbíróság azt a húszéves fiút, aki tavaly nyáron bottal verte meg a 80 éves nagymamáját, majd elvette 40 ezer forintos nyugdíját. Az ügyészség súlyosbítást kér. 
Vágólapra másolva!

A nyolcvanéves nyugdíjas egyedül él kiskörei házában, ahová unokája, a 20 éves Cs. Dániel és a 21 éves élettársa, N. Ágota gyakran járt kölcsönkérni szinte minden estben, amikor tudomást szereztek arról, hogy az idős nő pénzhez jutott.

Amikor a nő tavaly augusztusban megkapta a nyugdíját, felkeresték, és kölcsönt kértek tőle, de nem kaptak. Ekkor elmentek, ám este hat óra körül visszatértek azért, hogy a pénzét erőszakkal szerezzék meg. A nyitott ajtón át bementek a házba, és ott a bejárat mellett elhelyezett, tüzelőnek szánt gallyak közül vettek magukhoz egy-egy botot. Ezekkel verték meg az idős asszonyt, akinek a zsebéből a kivették a nyugdíjából megmaradt kb. negyvenezer fortintot.

Az idős nőnek eltört a karja, a fején zúzódások keletkeztek.

A fiút 7 év, a lányt 6 év fegyházbüntetésre ítélték első fokon, de az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. Súlyosító körülményként hozták fel, hogy a vádlottak idős korú, egyedül élő, fogyatékos és kiszolgáltatott rokonuk sérelmére követték el az erőszakos vagyon elleni bűncselekményt.