Vágólapra másolva!
Válaszoljon 30 kérdésre, és tudja meg, kire kellene szavaznia áprilisban.
Vágólapra másolva!

Az országgyűlési választásokra egy politológusokból, történészekből és az Andrássy egyetem diákjaiból álló szerkesztői csapat kérdéssort állított össze, melyre válaszolva megtudhatjuk, hogy melyik párthoz áll legközelebb az értékrendűnk. A Vokskabin nevű online választói program négy témakört – gazdaság, demokrácia, politikai kultúra, bel- és külpolitika ölel fel. A program legfőbb célja, hogy – különösen a választási időszakban – tájékoztatást nyújtson a legfontosabb közéleti kérdésekben, és segítsen eligazodni a pártok pozíciói és a saját véleményünk mentén.

Ezen a linken kipróbálhatja, hogyan működik a vokskabin.

A programot a budapesti Andrássy Egyetem és a netPOL (Politikai Kommunikációs Hálózat, Bécs) közös kezdeményezése, mely a készítők szerint Ausztriában már nagy sikerrel működik. Hasonló választási orientációs oldalak léteznek Németországban és Svájcban is.

A Vokskabin nem csak az országgyűlési választási időszakokban lesz elérhető: a május 25-i európai parlamenti és az őszi önkormányzati választások előtt is készülnek elsősorban az EU-ra és a magyar belpolitikára irányuló kérdéssorok.