Az LMP-nek is sikerült minden körzetben képviselőjelöltet állítani. Ők a negyedik ilyen párt. Az utánuk következő pártnak 81 jelölt jött össze csütörtök estig.

A Fidesz-KDNP, a baloldali összefogás és a Jobbik után az LMP-nek is mind a 106 egyéni választókerületben van nyilvántartásba vett indulója az áprilisi országgyűlési választáson. A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint az illetékes választási bizottságok csütörtök estére mindenhol nyilvántartásba vették az LMP jelöltjeit.

A www.valasztas.hu 21.30-as adatai szerint az LMP-nek 106 nyilvántartásba vett jelöltje van. Utolsóként az egyik debreceni választókerületből rögzítették az adatokat. Ezzel biztossá vált, hogy mind a 106 egyéni választókerületben legalább négy jelölt közül választhatnak a szavazók.

Az ötödik legtöbb, 81 nyilvántartásba vett jelöltje a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek van, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának 80, a Seres Mária Szövetségeseinek 66, a Haza nem eladó mozgalom pártnak 64, az Összefogás Pártnak 57, a Magyarországi Cigánypártnak 56, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppártnak 55 jelölt jött össze. A többi pártnak ennél kevesebb sikerült.

A 106 egyéni választókerületi választási bizottságnak csütörtök éjfélig kell döntenie az egyéni jelöltek nyilvántartásba vételéről. Az NVI csütörtök esti nyilvántartása szerint 1675 jelöltet jelentettek be a választási bizottságoknak, ebből 1543 nyilvántartásba vételéről már döntöttek a bizottságok.