Nem talált magában hibát a hivatal a szörfös barátnővel kötött szerződésnél

Vágólapra másolva!
 A KEKKH belső vizsgálata szerint megfelelt a szabályzatnak, hogy Gál András Levente barátnője, Detre Diána cégével szerződtek.
Vágólapra másolva!

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal (KEKKH) belső ellenőrzésén megállapította, hogy a hivatal szabályzatainak és a hatályos közbeszerzési törvénynek megfelelően járt el, amikor Detre Diána windszörfös olimpikon cégével, a néhány hónapos Blue Shine Kft.-vel kötöttek 23,9 millió forintos szerződést.

Az Index számolt be arról, hogy Detre cége kapta a nemzeti egységes kártyarendszer (NEK) központi nyilvántartás-adatbázishoz kapcsolódó tanulmányok készítésére, a nyilvántartás kapcsolattervezésére és kommunikációs feladatok ellátására szóló megrendelését.

Az Index szerint Detre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) korábbi közigazgatási államtitkárának, Gál András Leventének a barátnője. Az eset után Navracsics Tibor miniszter rendelt el belső ellenőrzést.

A KIM korábbi államtitkárának barátnője mellett a Magyar Vitorlás Központ Kft. is kapott egy 24 milliós megrendelést a Nemzeti Egységes Kártyarendszer előkészítő munkálataiból. A volt államtitkár, Gál András Levente a zánkai cégben felügyelő bizottsági tag.