Öt, illetve öt és fél év börtönre ítélték azt a két fiatalembert, akik úgy megvertek egy hajléktalant a balatonboglári állomáson, hogy az belehalt a sérüléseibe. Harmadik társuk felfüggesztett börtönt kapott.

Halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt két fiatalembert öt, valamint öt és fél év börtönbüntetésre, harmadik társukat pedig csoportos erőszak miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a Kaposvári Törvényszék szerdán.

A fonyódi gyermekotthon lakójaként élő vádlottak közül ketten 2012. november elsején erősen ittas állapotban a balatonboglári vasútállomás várótermében szidalmaztak, majd brutálisan megvertek egy fizikailag legyengült, ittas hajléktalant, aki három nap múlva a kórházban belehalt sérüléseibe. A támadók harmadik társa a bántalmazást végignézte.

A fiatalok ezután az autóbusz állomásra mentek, ahol egyikük egy buszvezetőt is bántalmazott, mivel az sérelmezte, hogy csapkodták a jármű oldalát. A megsérült sofőr az autóbuszba menekült, bezárta az ajtót és rendőrt hívott. A vádlottak rugdosták és kővel dobálták a buszt, amellyel 250 ezer forintos kárt okoztak.

A bíróság halált okozó testi sértés, rongálás, valamint közfeladatot ellátó személy elleni csoportos erőszak miatt az elsőrendű vádlottat - aki a bűncselekmény elkövetésének idején még nem töltötte be a 18. életévét - 5 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre, a másodrendű vádlottat 5 és fél év börtönbüntetésre ítélte. A harmadrendű vádlott, aki a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban vett részt, másfél év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész az első- és a másodrendű vádlott esetében súlyosbításért, a vádlottak pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.