Vakbélgyulladással diagnosztizálták a 14 éves gyereket, de a dóci szülők nem akartak beleegyezni a műtétbe.

Kiskorú veszélyeztetése miatt javasol vádemelést a rendőrség egy dóci házaspár ellen, amely tizennégy éves lányuk vakbélműtétjét próbálta megakadályozni. A gyereket a nagymamája vitte be 2013. március 12-én hasi panaszokkal az egyik szegedi klinikára, ahol kislánynál vakbélgyulladást diagnosztizáltak. A gyereket azonnal műteni kellett volna, de elszökött az intézményből.

Apja vette fel autójával, és hazavitte Dócra. A szülőket az orvosok és a rendőrök is próbálták telefonon meggyőzni arról, hogy vigyék vissza az egészségügyi intézménybe a gyereket, de hajthatatlanok voltak. Arra hivatkoztak, hogy szerintük a kislány jól van, nincs szükség a műtétre, annak ellenére, hogy az orvosok közölték, akár életveszélyes állapotba is kerülhet a gyerek.

Végül a rendőrök mentek el a gyerekért Dócra, akit a szülők még ekkor sem akartak elengedni. Az apa csak azután hagyta beszállni a kislányt a mentőbe, hogy a rendőrök kényszerintézkedést helyeztek kilátásba. A kórházban hosszas győzködés után beleegyeztek a műtétbe, ami nélkül az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a kislány állapotának súlyosbodására, akár életveszélyes állapot kialakulására is számítani lehetett volna. A beavatkozás sikeres volt, a kislány azóta felépült.