Ferenczi Gábor tavaly májusban gázolt halálra egy idős nőt. Az ügyészség szerint a képviselő annak ellenére nem fékezett, hogy a nő egyértelműen át akart kelni az utcán,

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt hallgatta ki gyanúsítottként Ferenczi Gábor országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség még január 22-én - közölte az ügyészség szóvivője az MTI megkeresésére.

Nagy Andrea azt mondta, hogy Ferenczi Gábor panasszal élt a gyanúsítás miatt, a Legfőbb Ügyészség azonban ezt elutasította. A nyomozás még folyamatban van, a nyomozási határidő március 30., amely szükség esetén meghosszabbítható.

A politikus májusban Ajkán elütött egy 93 éves asszonyt, aki a mentőautóban elhunyt. Az ügyészség szerint a képviselő annak ellenére nem fékezett, hogy az idős nő egyértelműen át akart kelni az úttesten, és csak akkor vészfékezett, amikor a balesetet már nem lehetett elkerülni.

Ferenczi Gábor szerint a baleset helyszínén nem volt zebra, és nem lépte túl a megengedett sebességet. Fékezett, de nem tudott megállni, álláspontja szerint a balesetet nem lehetett elkerülni.