Hoffmann Rózsa: Nem volt hibátlan minden intézkedésünk

Vágólapra másolva!
Keményebb, professzionálisabb munkát vár a pedagógusoktól, és azt mondta, belátja, hogy a gyors átalakulás sokaknak problémát okozott.
Vágólapra másolva!

Sokkal keményebb, professzionálisabb munkára van szükség, különben az oktatás sosem fog elmozdulni arról mélypontról, ahova süllyedt - jelentette ki Hoffmann Rózsa szerdán Barcson a Széchényi Ferenc gimnáziumban.

A köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, hogy a pedagógusok béremelésének első és második lépése megtörtént, de ennek az életpályának része az is, hogy fejlődést várnak el a pedagógusoktól, az oktatás, a nevelés színvonalának javulását. Ez nem többletmunkát jelent a pedagógusoknak, hanem intenzívebb, szakmaibb és keményebb munkát - mondta az államtitkár.

Az államtitkár az elmúlt négy évről azt mondta: "óriási változtatásokat tettünk, illetve indítottunk el minden téren. Az én szakterületem az iskolaügy, ezen pedig kiemelten mindent a megújulásnak rendeltünk alá”. Nem volt hibátlan minden intézkedésük – jelentette ki.

"A gyors átalakulás problémát okozott sokaknak, ezt belátom, mégis azt kell kérnem minden oktatásügyi szereplőtől, azt mérlegelje, hogy annyira rosszak voltak már az eredmények, a visszajelzések az oktatásról, hogy nem várhattunk újabb négy évet” – mondta.