Az MSZP volt elnökhelyettese azt állította, hogy nem a sajátja volt az egyik osztrák bankban tárolt több mint negyedmilliárd forint értékű valuta.

A Magyar Nemzet információi szerint az MSZP volt elnökhelyettese azt vallotta, hogy nem a sajátja volt az osztrák bankban tárolt több mint negyedmilliárd forint értékű valuta, hanem vagyonkezelés céljából került hozzá. Simon Gábor elmondása szerint a pénzről 2008-ban és egy évvel később vagyonkezelőként rendelkezett, és a valuta ebből a célból került hozzá – írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy a volt országgyűlési képviselő a február 18-ai kihallgatásán nem beszélt a pénz valódi tulajdonosáról. A Magyar Nemzet emlékeztet rá, hogy Simon az ausztriai bannak úgy nyilatkozott, a vagyon többek között egy cég, valamint egy budapesti ingatlan eladásából származott. Az emlitett időszakban azonban Simon tulajdonában nem volt olyan értékű ingatlan, sem pedig gazdasági társaság, amely magyarázatot adhatott volna a tekintélyes összeg eredetére.

A Magyar Nemzet február 4-én írt arról, hogy egy bécsi számlán Simon Gábornak több száz millió forintja van, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. A képviselő, aki az MSZP elnökhelyettese volt, február 6-án közölte, hogy a szocialista pártban viselt minden tisztségéről lemond, kilép a pártból, visszalép a képviselő-jelöltségtől és február 12-ei hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról. Ezután a legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését.

A Központi Nyomozó Főügyészség pedig kedden kezdeményezte Simon Gábor előzetes letartóztatását.Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a büntetőeljárás sikerének meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye miatt tartja indokoltnak ezt az intézkedést.

Cikkeinket az ügyről itt olvashatja.