Egy nappal a Békemenet előtt befuthat a 4-es metró

Vágólapra másolva!
A hatóság által előírt 150 ezerből 145 ezer kilométert már megtettek az Alstom-szerelvények, így szinte biztos, hogy minden akadály elhárul a március 28-ra tervezett átadó ünnepség elől.
Vágólapra másolva!

Várhatóan még a választások előtt átadják a 4-es metrót – írja a Népszabadság. A lap információi szerint az Alstom-szerelvények már 145 ezer kilométert futottak biztonságkritikusnak minősített hiba nélkül a hatóság által előírt 150 ezerből. Így szinte már biztos, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság a jövő héten kiadja az ideiglenes használatbavételi engedélyt a szerelvényekre és az alagútra, majd egy hét múlva az egész vonalra.

Ezzel az utolsó akadály is elhárul a március 28-ra tervezett átadási ünnepség elől – írja a lap. A 4-es metrót így éppen a Hősök terére összehívott Fidesz-nagygyűlés, illetve az odaérkező Békement előtt egy nappal adhatja át Tarlós István. A főpolgármester már korábban jelezte, hogy az eseményre nem hívja meg Demszky Gábort, mivel elődje „nem érdemli meg, hogy sütkérezzen a metró befejezésének a fényében”.