Simon Gábor miatt összehívnák a nemzetbiztonsági bizottságot

Vágólapra másolva!
A Fidesz meghallgatná a jelenlegi és a korábbi titkosszolgálati vezetést is arról, hogy az MSZP volt elnökhelyettese a C típusú átvilágításán nem tüntette fel a külföldön vezetett bankszámláját.
Vágólapra másolva!

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi a Fidesz jövő szerdára Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes korábbi nemzetbiztonsági ellenőrzése ügyében – közölte Németh Szilárd budapesti sajtótájékoztatóján.

A Magyar Nemzet pénteken írt arról, hogy Simon Gábort az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal 2008-ban és 2009-ben is C típusú ellenőrzésnek vetette alá, ám a lap információi szerint a volt képviselő, munkaügyi államtitkár az anyagi helyzetéről kitöltött kérdőíven egyszer sem tüntetett fel külföldön vezetett bankszámlát.

Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője, a parlament szakbizottságának alelnöke ezt úgy értékelte, hogy Simon Gábor "a C típusú vizsgálatában is hazudott". Közölte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén megnéznék az összes dokumentumot az ügyben, meghallgatnák a jelenlegi, szükség esetén pedig a korábbi titkosszolgálati vezetést is, valamint a nemzetbiztonságért felelős akkori minisztereket.