Schmuck szerint vissza kellene utalni az egymilliókat

Vágólapra másolva!
A szociáldemokrata elnök szerint bölcsődéket lehetne fejleszteni az egyéni képviselők kampánypénzeiből.
Vágólapra másolva!

Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke március 15-én arra szólította fel az összes egyéni országgyűlési képviselőjelöltet, hogy adja vissza az Magyar Államkincstár által számára folyósított kampánypénzt, és törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy ezeket az összegeket fordíthassák bölcsődei fejlesztésre.

Schmuck Andor budapesti sajtótájékoztatója előtt telefonon az MTI-nek azt mondta: úgy gondolják, hogy "a duma ideje lejárt", hatalmas kampányesemények, szavak helyett a baloldal hitelét a tettek hozzák vissza, s annak idején "a Pilvaxban sem kaptak napidíjat a baloldali ifjak". Nyilatkozata szerint pártja nem tartja elfogadhatónak, hogy az egyéni országgyűlési képviselőjelöltek egymillió forintot "eltapsoljanak", ezért 82 egyéni jelöltjük március 15-étől nem veszi fel az egy-egy millió forint kampánypénzt. Az erről szóló dokumentumot a pártelnök szombaton a budapesti Blaha Lujza téren írta alá, majd hétfőre eljuttatja az államkincstárhoz.

Schmuck pártja felszólította az összes, mintegy 1500 egyéni képviselőjelöltet, hogy adja vissza a neki folyósított összeget, amely összesen másfélmilliárd forintos összeget jelent.Schmuck Andor közölte, azért fordulnak példát mutatva közvetlenül az egyéni jelöltekhez, mert úgy látják, "a régi baloldal szociálisan nem érzékeny" ehhez. A szociáldemokrata párt azt tervezi, hogy törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a fel nem vett kampánypénzeket lehessen bölcsődei férőhelyek létrehozására és bölcsődei fejlesztésre fordítani. Hozzátette, javaslatukat értelemszerűen csak az új parlament tudja majd megvitatni, de azt eljuttatják a kormánynak.