Paprikás krumplival kampányol Schmuck Andor

Schmuck Andor mozgó egészségautót ad át a Blahán, egészségbusz, szociáldemokraták
Vágólapra másolva!
A választásokig mindennap megetet kétezer rászorulót Schmuck Andor, aki szerint a többi párt is jobban tenné, ha inkább erre költene, és nem óriásplakátokra. Dübörög a szociális road-show, a szociáldemokraták elnöke egy mozgó egészségbuszt is útnak indít.
Vágólapra másolva!

Országjáró egészségügyi buszt avatott fel hétfő délben a Blaha Lujza téren Schmuck Andor, majd 2000 adag paprikás krumplit is kiosztott az arcképével és a pártja szlogenjével díszített fehér sátorból. A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke az Origónak azt mondta: mindent a kampánypénzekből finanszíroz, ők inkább erre költenek, mint óriásplakátra, aminek darabja 80 ezer forint, „két közmunkás bére”.

Fotó: Nagy Attila - Origo

A mindössze tízperces rendezvényen beszélt róla, hogy a tettek ideje jött el, nem vitatkozni kell egymással, hanem a párbeszédet szorgalmazni. Éppen ezért azt javasolja, hogy a választások előtti három napban összesen három témakörben rendezzenek országos tematikus vitát az országos listát állító pártok vezetői és szakpolitikusai között.

A kampányt ő úgy képzeli el, hogy március 11-étől a választásokig mindennap megeteti a rászorulókat, kedden például babgulyás lesz a menü, ezenkívül útnak indít orvosokkal, ápolókkal egy egészségbuszt is, ami az ország 80 településére megy majd. Lehet benne mérni a vércukrot, a vérnyomást, de TBC-szűrésre is alkalmas lesz a jármű.

Fotó: Nagy Attila - Origo



„Egészségbusz, nem kampánybusz” – olvasható a fehér busz oldalán a felirat. Kérdésünkre, hogy miért tartotta fontosnak ezt ráírni, miközben az egész kezdeményezést kampánypénzből finanszírozzák, Schmuck azt mondta: nem a hagyományos értelemben vett kampánybuszról van szó, mert nem díszíti a jelöltek fotója, és nem politikusok utaznak benne, így ő sem fog beleülni.

Fotó: Nagy Attila - Origo

„Ön egy jószívű ember, nagyon szépen köszönjük, amit tesz! Tanár vagyok Szegedről” – jelent meg hirtelen Schmuck mellett az adag paprikás krumpliján éppen túl levő férfi. Schmuck szerint mindennaposak, hogy odamennek hozzá a rászorulók, és kifejezik a hálájukat. Arra a kérdésre, nem tartja-e visszásnak, hogy ételt oszt a választási kampány kellős közepén, azt felelte: nem, mert nem osztanak az arcképével ellátott szórólapot az étel mellé.

Fotó: Nagy Attila - Origo