Vizsgálnák, hogy törvényes-e a jobbikos iroda Beregszászon

Vágólapra másolva!
Beregszász önkormányzati képviselőinek egy csoportja ukrán, magyar és európai hatóságokhoz fordul, hogy tisztázzák: törvényesen működik-e a városban Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő irodája – adta hírül vasárnap a zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.
Vágólapra másolva!

A híroldal szerint a Kárpátalján befolyásos Egységes Centrum párt képviselői beadvánnyal fordulnak az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat és az Európai Parlament vezetéséhez, valamint Magyarország Külügyminisztériumához, hogy vizsgálják meg, törvényes alapon működik-e Kovács Béla európai parlamenti képviselő ügyfélfogadó irodája Beregszász központjában.

A kárpátaljai ukrán médiában vasárnap nagy visszhangot kapott, hogy Kovács Béla jobbikos EP-képviselő szombaton Szimferopolban úgy nyilatkozott a sajtónak, a Krím státusáról rendezett népszavazás megfelel a nemzetközi előírásoknak. A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye hírportáljai egyaránt emlékeztettek arra, hogy Kovács korábban kiállt a kárpátaljai magyar autonómia mellett, feltételül szabva annak létrehozását Ukrajna és az Európai Unió közötti – tavaly novemberre tervezett – társulási szerződés aláírásához.

Egyes ukrán hírportálok azt állították, hogy "Kovács a krímihez hasonló forgatókönyvben gondolkodik Kárpátalját illetően a Jobbik Nagy-Magyarország visszaállítását célzó projektjében".