A köztévén még fut a jogsértőnek ítélt kormányhirdetés

Vágólapra másolva!
Habár kedden a bíróság jogsértőnek ítélte, hogy a kormány azzal a szlogennel kampányol, mint a Fidesz, a köztévében szerda reggel is sugároztak egy olyan kormányhirdetést, amelyben a "Magyarország jobban teljesít" jelmondat szerepelt. A szlogen továbbra is megtalálható a kormany.hu oldalon is.
Vágólapra másolva!

A Kúria kedden olyan döntést hozott, amely elvileg alaposan átrendezi a kormányzati kommunikációt. A Kúria ugyanis jogsértőnek ítélte a TV2-n sugárzott kormányzati kampányt, amelyben szerepel a "Magyarország jobban teljesít" szlogen, mivel ez nagyon hasonlít a Fidesz hirdetéseire. A Kormányzati Információs Központ a döntésre úgy reagált, hogy tiszteletben tartja azt, és nem használja többet a "Magyarország jobban teljesít" szlogent.

Ennek ellenére az M1-en szerda reggel még mindig sugározták a hirdetést. A köztelevízió által leadott kormányzati hirdetésben továbbra is szerepelt a "Magyarország jobban teljesít" jelmondat.

Megkérdeztük a közmédia műsorait készítő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot (az MTVA-t), hogy a TV2-ről szóló döntés után miért adják le továbbra is ezeket a hirdetéseket, és meddig láthatjuk a kormányhirdetéseket ezzel a szlogennel. Amint válaszol a sajtóosztály, közöljük.

A Kormányzati Információs Központtól pedig azt kérdeztük, hogy szóltak-e a köztelevíziónak, hogy ne sugározzák a hirdetéseket, illetve hogy a kormany.hu oldalról leszedik-e ezt a szlogent a Kúria döntése miatt. A központ válaszát is közöljük, amint megkapjuk.