Méteres lesz a leghosszabb szavazólap

választás 2014 szavazólap gyártás
Dr. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke a leghosszabb szavazólapot mutatja a sajtónak. Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt-nél megkezdődött a szavazólapok gyártása az április 6-i parlamenti választásokra.
Vágólapra másolva!
Már nyomtatják a szavazólapokat, a sok jelölt miatt trükkösen lehet majd csak ikszelni a fülkében.
Vágólapra másolva!

Már nyomtatják az árpilis 6-ai országgyűlési választás szavazólapjait Budapesten. Az ÁNY Biztonsági Nyomda kőbányai géptermeibe és csomagolócsarnokába azért engedték be csütörtökön az újságírókat, hogy meggyőződhessenek arról, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett készülnek az országgyűlési választási papírok, illetve azokat miként csomagolják, dobozolják szavazóköri bontásban.

Ez lesz a leghosszabb szavazólap. Mögötte Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője. A gyártás képeiért kattintson a fotóra! Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője a bejárás előtti sajtótájékoztatón azt mondta, 18 millió szavazólapot gyártanak a nyomdában: az országos listásokat és az egyéni választókerületi szavazólapokat, összesen 108 félét.

Az NVI vezetője megmutatta a leghosszabb szavazólapot is: a legtöbb, összesen 29 a szigetvári körzetben indul. Országos listát 18 párt tudott állítani, és összesen 1555 jelölt indul a választásokon.

Galériánkért kattintson! Fotó: Tuba Zoltán - Origo