Összebalhézott a Fidesz és a DK Óbudán

Vágólapra másolva!
Mindketten a másikat vádolják azzal, hogy lökdösődtek a piacon.
Vágólapra másolva!

Feljelenti Menczer Erzsébetet a Demokratikus Koalíció (DK), miután az ellenzéki párt állítása szerint a fideszes országgyűlési képviselő megütötte a DK egyik aktivistáját. A DK sajtóirodája közölte, hogy egy szombati óbudai kitelepülésen nem messze állt egymástól a Demokratikus Koalíció és a Fidesz standja. A fiatal DK-s aktivista egy plakátot szeretett volna kiragasztani, amikor Menczer Erzsébettel szóváltásba keveredett. A vita során a fideszes képviselő megütötte a DK-s aktivistát, majd kihívta a rendőrséget, de kiérkezésük előtt elhagyta a helyszínt.

A DK közleménye szerint a sértett és a tanúk a rendőrségen feljelentést tesznek Menczer Erzsébet ellen garázdaságért és könnyű testi sértésért.

A Fidesz másképp emlékszik a történtekre. A DK közleménye után ők is kiadtak egy közleményt, amely szerint Menczer Erzsébet feljelenti a Demokratikus Koalíciót. A Gyurcsány-párt "felháborító hazugságai miatt a bíróságon fog felelni" - közölték. A Fidesz kommünikéje szerint az óbudai piac környékét, ahova rendszeresen több párt is kitelepül, szombaton "a DK aktivistái teljesen elfoglalták és hangosan üvöltették a zenét".

"Amikor ezt Menczer Erzsébet szóvá tette, a DK egyik aktivistája üvöltözni és dulakodni kezdett. A DK aktivistáját senki nem ütötte meg, agresszív viselkedése miatt többen kérték, hogy távozzon a kitelepülés helyszínéről" - olvasható a Fidesz közleményében. A rendőrség az MTI megkeresésére közölte: az ügyben érkezett feljelentés, jelenleg is tanulmányozzák, de az abban foglaltakról a büntetőeljárásról szóló törvény értelmében nem áll módjukban tájékoztatást adni.