Duplán finanszírozták Zsigó Róbert utazásait

Vágólapra másolva!
A Parlamenttől több mint havi félmillió forint utazási pótlékot kapott. Baja várostól pedig korlátlan kerete volt, csak az utóbbi pénzből négymillió forintért tankolhatott.
Vágólapra másolva!

Zsigó Róbert fideszes politikus két helyről is felvett utazási pótlékot – írta az Index. A lap szerint Zsigó képviselői fizetéséből (1,6 millió forint) több mint félmillió az utazási pótlék, mert lakhelye, Baja távol van a Parlamenttől. Ezenkívül viszont Baja város önkormányzata is hozzájárult a polgármestere utazásaihoz, méghozzá korlátlan kerettel – erről az önkormányzat tájékoztatta a lapot.

A közérdekű adatigénylésre megküldött adatok szerint Zsigó 2011. január 1. és 2013. december 31. között 163 ezer kilométert tett meg, ami naponta 150 kilométer. Az önkormányzat jegyzője szerint Zsigó a kérdéses időszakban 10 943 liter benzint fogyasztott el, ami a lap szerint körülbelül 4-4,5 millió forint. A költséget nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában.

A bajai önkormányzat hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy Zsigó Róbert munkaidőn kívül, hétvégén és ünnepnapokon is ellátta polgármesteri feladatait, s nem minden esetben különíthető el egzakt módon a szolgálati autó magán- vagy hivatali célú használata. Kiemelték ugyanakkor, hogy a járművet nemcsak a polgármester használja, hanem más hivatali feladatokat is ellátnak vele. Példaként említették a polgármester részvétele nélküli önkormányzati delegációk külföldi utazásait, valamint a külföldi delegációk repülőtéri szállítását.