Adóelkerülő, pénzmosó emberek, cégek izgulhatnak Welsz iratai miatt

Vágólapra másolva!
Az elhunyt Welsz Tamás olyan iratokat adott át a rendőröknek, amelyekből felfejthető, ki és milyen cégek adtak pénzt Welsz afrikai segélyszervezetének, hogy adót kerüljenek el, pénzt mossanak, értesült a Magyar Nemzet. Hogy miért halt meg a vállalkozó, a legkorábban a jövő héten derülhet ki.
Vágólapra másolva!

A múlt héten, egy rendőrségi intézkedés közben elhunyt Welsz Tamás olyan dokumentumokat is átadott a rendőröknek, amelyekből kideríthető, hogy mely cégek és magánszemélyek adtak támogatást a Welsz által fémjelzett Charity March (CM) nevű segélyszervezetnek, értesült a Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásoktól.

Welsz a CM misszióvezetője volt. A CM-es támogatás arra jó lehetett a cégeknek és embereknek, hogy eltüntessék az összeget a magyar adóhatóság elől. A Welsz által átadott iratok, dokumentumok alapján világossá válhat, hogy kik használhatták pénzmosásgyanús ügyleteik leplezésére a segélyszervezettel tartott kapcsolatukat, írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a CM-mel kapcsolatban állt személyek nevét, a mozgatott pénz összegét és annak útját, valamint a kedvezményezett társaságok adatait is tartalmazzák a rendőrökhöz került iratok.

Welsz koronatanú lehetett volna Simon Gábor volt szocialista alelnök ügyében, ismerték egymást. Simon 240 millió forintot helyezett el egy osztrák bankban, pénzmosás gyanújával bukott le. Welsznél találtak egy útlevelet, amely Simon fényképét és adatait tartalmazza, az útlevél bissau-guineai volt, és Gabriel Derdak nevére szólt.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a szakértői jelentés Welsz haláláról, annak okáról a legkorábban csak a jövő hét elejére készülhet el.