Pécsi tanárokat is átvernek a fizetéssel

Vágólapra másolva!
Havonta átlagosan húszezer forinttól esnek el azok a pécsi általános iskolai tanárok, akiknek rosszul állapította meg a fizetésüket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Munkaügyi pert indítottak, bár féltik az állásukat.
Vágólapra másolva!

Főiskolai végzettséggel járó bért írattak alá pécsi általános iskolai tanárokkal, pedig a fizetségüket az egyetemi képzettségük alapján kellett volna megállapítani - írja a Blikk. Ezzel havonta átlagosan húszezer forinttól esnek el.

"Nálunk nem hamisították meg a bérszerződést, mint ahogy az állítólag a miskolci kollégákkal történt. Egyszerűen ezt íratták alá a tanárokkal, akár tetszett nekik, akár nem" – mondta a lapnak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője. Nagy szerint az állami iskolák fenntartója, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ azzal indokolja az alacsonyabb fizetést, hogy el lehet látni főiskolai diplomával is azt a munkát, amelyet a pedagógusok végeznek.

Munkaügyi pert indítottak a tanárok, bár közülük ezt többen nem merték vállalni, mert féltik az állásukat. "A mostani munkaügyi per lényegében próbaper. Ha nyerünk, akkor sokan csatlakoznak majd'" - mondta Nagy. Nem érti, hogy mi alapján tesznek különbséget tanár és tanár között. Van ugyanis olyan pedagógus is, aki továbbra is az egyetemi végzettségének megfelelő bért visz haza.