Vágólapra másolva!
A Népszabadság értesülései szerint Welsz Tamással szemben az Nemzetbiztonsági Hivatal és az APEH is vizsgálódott, kétmilliárd forint illegális jövedelmet találtak nála. Részt vehetett a balatonőszödi beszéd kiszivárogtatásában is.
Vágólapra másolva!

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) többször is „feldolgozta” Welsz Tamást – írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, Welszt is kihallgatták, amikor a titkosszolgálat azt akarta kideríteni, hogy ki szivárogtatta ki Gyurcsány Ferenc 2006-os balatonőszödi beszédét. Állítólag Welsz Tamás hangmérnökként dolgozott abban a csapatban, amely rögzítette a beszédet.

A Népszabadság szerint ebben az évben vizsgálta a Nemzetbiztonsági Hivatal Welsz Tamást, mert „túlságosan nagy lábon élt, és túlságosan jóban volt az APEH akkori egyik magas beosztású munkatársával”. A lap az akkori titkosszolgálati megállapításokra hivatkozva azt írja, hogy Welsz és az APEH munkatársa "vagyonosodási vizsgálatok sikeres átvészeléséhez és más adóelkerülésekhez nyújtottak volna segítséget, de aztán az egészből nem lett semmi."

A Népszabadság értesülései szerint két évvel később a Külügyminisztérium jelentette fel Welszt az NBH-nál, bissau-guineai útlevelek árusítása miatt. Az NBH kezdeményezésére az APEH akkor vagyonosodási vizsgálatot indított ellene, amely több mint kétmilliárd forint illegális jövedelmet tárt fel. A Népszabadság szerint az APEH kétmilliárd forint befizetésére kötelezte Welszt, „ám ekkor egy abban az időben már nyugdíjas volt titkosszolgálati vezető valakinek odaszólt az APEH-nál, ahol hirtelen rájöttek, hogy adminisztrációs hibákat követtek el, és azokra tekintettel egymilliárd forinttal csökkentették a Welszre kiszabott bírságot”.