A baloldali jelölt nyert a salgótarjáni időközi választáson

Vágólapra másolva!
Egy haláleset miatt írtak ki időközi választást Salgótarjánban, a részvétel nem volt 30 százalékos.
Vágólapra másolva!

Tizenkilenc szavazat előnnyel Fekete Tamás (MSZP), a baloldali összefogás 27 éves jelöltje szerezte meg a salgótarjáni időközi választáson a VII. számú választókörzet megüresedett képviselői helyét vasárnap – közölte Tóthné Kereked Andrea.

A választást azért kellett kiírni, mert a nógrádi megyeszékhely VII. számú körzetének képviselője, Ispán András tavaly december 18-án elhunyt. A körzetben 2344-en voltak választásra jogosultak. Az önkormányzat jegyzői irodájának vezetője hozzátette: 678-an adtak le szavazatot, így az időközi választáson 28,9 százalékos volt a részvételi arány.

A baloldali összefogás jelöltje, Fekete Tamás 279, a függetlenként indult Szabó Csaba (a Keresztény Értelmiségi Szövetség elnöke) 260 szavazatot kapott. A Magyar Munkáspárt politikusa, Bánházi György 75, míg a Jobbik által támogatott független Klenóczky Sándor 36 és a szintén független Tóth Tamás 28 voksot gyűjtött be.

Az MSZP "nagyon pozitív jelzésnek tartja" Fekete Tamás győzelmét az országgyűlési választás előtt egy héttel – mondta az MTI-nek Budai Bernadett, a párt szóvivője. Hozzátette: 2010-ben 100 szavazattal maradt le az MSZP-s jelölt a Fidesz jelöltjével szemben, most viszont annak ellenére sikerült itt győzniük, hogy a közvélemény-kutatások alapján ez a körzet billegő volt.

Reméljük, hogy a közvélemény-kutatások előrejelzéseinél jobb eredményt tudnak elérni a "kormányváltó erők" a jövő hét végén országosan is – mondta a szóvivő.