Most olyan tanárok is főiskolai végzettségért járó fizetést kapnak, akiknek korábban elismerték az egyetemi végzettségét. 

Munkaügyi perek kezdődtek Nyíregyházán, mert több pedagógus egyetemi végzettsége ellenére főiskolai végzettségért járó fizetést kap – írta a Blikk.hu. A lap szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megalakulása előtt mindenkinek elismerték az egyetemi végzettségét, és annak megfelelően kapták a fizetésüket, ezért nem értik most, hogy miért kaptak alacsonyabb besorolást az életpályamodellben.

"A besorolások a vonatkozó törvény és a kormányrendelet szabályainak megfelelően történtek. A bér megállapításánál a jogszabályok rendelkezései alapján a munkakörhöz előírt iskolai végzettséget vették figyelembe a tankerületek" – írta a Klik a lapnak. Nyíregyházán kívül több városban, Pécsen, Miskolcon, Keszthelyen és Szigetváron is vannak hasonló esetek.

Ha Ön sem megfelelő besorolást kapott a Klik életpályamodelljében, írjon nekünk a hirugyelet@origo.hu címre, és felvesszük Önnel a kapcsolatot.