Karácsony Gergely és Bárándy Gergely egy sajtótájékoztatóján a kormánypártokat érintő választási csalásokról beszélt, a Fidesz személyiségi jogok megsértése miatt perelni akar.

A Fidesz-KDNP személyiségi jogsértés miatt pert indít Karácsony Gergely ellen, illetve kifogást emel a választási szerveknél - közölte a nagyobbik kormánypárt szerdán a PM színeiben politizáló országgyűlési képviselő és a szocialista Bárándy Gergely nyilatkozatára reagálva. A nagyobbik kormánypárt szerint a baloldali politikusok megsértették a rendeltetésszerű és jóhiszemű joggyakorlás elvét.

Karácsony Gergely és Bárándy Gergely szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: az ötpárti ellenzéki szövetség szerint választási csalás gyanúját veti fel, hogy több billegő választókerületben is nőtt a szavazópolgárok száma az elmúlt két hónapban.

A Fidesz szerint nagy a kétségbeesés a baloldalon, napi rendszerességgel már előre magyarázzák a vereségüket és alaptalanul vádaskodnak, ráadásul olyan dolgokkal, amit ők maguk követtek el. Mint írták, a Gyurcsány-koalíció már csak tudja, hogy mi az a voksturizmus. Különösen Szanyi Tibornak lehet sok emléke erről még a 2010-es választás második fordulójából - emlékeztettek.

A Fidesz szerint éppen a mostani kormánytöbbség volt az, amely az átjelentkezés bevezetésével megszüntette a voksturizmust: ma már senkinek nem éri meg hogy máshol szavazzon, mert a lakóhelye szerinti jelöltjére szavaz bárhol is él választójogával. Ráadásul ahhoz, hogy valakinek új lakcíme legyen, igazolnia kell az arra jogosultságát, így teljes képtelenség, amit a baloldal állít - rögzítették.