Csak levelet küldött Mesterházy a Simon-bizottságnak

Vágólapra másolva!
Csak levelet küldött a Simon–Welsz-ügyet vizsgáló bizottságnak, és azt írta benne, hogy se neki, se más szocialista képviselőnek nincs más állampolgársága. A bizottság szerint Mesterházy szabálysértést követett el.
Vágólapra másolva!

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke nem jelent meg csütörtökön az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának, a Simon–Welsz-ügyben indított ténymegállapító vizsgálattal összefüggésben tartott ülésén. Az MSZP elnöke a testületnek levelet írt, amelyet Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke olvasott fel a nyílt ülésen.

A pártelnök azt írta: nem vett részt Simon Gábor C típusú ellenőrzésében, annak adatait nem ismeri. Hozzátette: sem ő, sem az MSZP-frakció más tagja nem rendelkezik más ország állampolgárságával vagy útlevelével.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke azt mondta: Mesterházy Attila nem mentette ki magát érdemben a bizottsági meghallgatás alól, ezért határozati javaslatot kezdeményezett, amelyben rögzítenék, hogy a politikus nem tett eleget a törvényben foglalt megjelenési kötelezettségének. Hozzátette: ezzel az MSZP elnöke szabálysértést követett el.

A csütörtöki ülésre meghívott másik képviselő – Rubovszky György, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke – megjelent a testület előtt.