Loptak Orbán Ráhel esküvőjén, DNS-mintát vehettek a személyzettől

Vágólapra másolva!
A kormányfő lányának tavaly szeptemberi esküvőjén eltűnt egy mobiltelefon. A személyzetet kihallgatta a Nemzeti Nyomozó Iroda, és állítólag DNS-mintát is vettek tőlük. A vendégek közül senkinek sem kellett tanúskodnia.
Vágólapra másolva!

Több mint hatvan felszolgálót, konyhai dolgozót és őrt hallgatott ki a Nemzeti Nyomozó Iroda, miután Orbán Ráhel tavaly szeptemberi esküvőjéről eltűnt egy mobiltelefon. A dolgozóktól DNS-mintát is vettek – írja a Beszólunk.hu blog.

A blog szerzője, Csókási László az Origónak azt mondta: felszolgálóként vett részt a miniszterelnök lányának esküvőjén, közvetítő cégen keresztül kapta meg a munkát az esküvőre, ahogy korábban több más állami rendezvényre is.

Az esküvő rendben lezajlott, majd novemberben őt és a személyzet többi tagját azzal kereste meg a Nemzeti Nyomozó Iroda, hogy tanúkihallgatásra kell menniük, mert az esküvőn elloptak egy telefont az egyik vendégtől. A férfi szerint a nyomozótiszt a kihallgatáson közölte, hogy minden dolgozótól DNS-mintát vesznek, mert a helyszínen ott maradt a mobil tokja, rajta a tettes DNS-ével. A vendégek közül Csókási állítása szerint senkit sem kérettek be a nyomozók.

A felszolgálók és a többi dolgozó többsége azonnal hozzájárult a vizsgálathoz, Csókási és a személyzet két másik tagja azonban nem. Csókási végül a második kihallgatáson mégis beleegyezett, mert állítása szerint a nyomozó azt mondta neki, hogy 200 ezer forintra büntethetik, ha megtagadja a mintaadást.

Megkerestük a Nemzeti Nyomozó Irodát, de még nem kaptunk választ a kérdéseinkre.