Nagyüzem volt a törvénygyárban

Vágólapra másolva!
Soha még annyi kormányrendelet nem született március végéig, mint idén, közölte a Wolters Kluwer Kft. az általa üzemeltetett Jogtár adataira hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az összeállításból kiderül, hogy március 16-ig 16 törvény és 107 kormányrendelet született, a minisztériumi és egyéb rendeletekkel együtt pedig összesen 277 jogszabályt alkottak az év első három hónapjában. Az előző évek első negyedéveivel összevetve világosan látszik, hogy a kormány jogalkotásának súlya tovább nőtt - áll a közleményben. Eddig nem volt olyan év, amelynek első három hónapja ilyen sok kormányrendeletet hozott volna.

A választási évek első negyedében mindig élénk a jogalkotási tevékenység, míg a választás utáni első negyedévben viszonylag kevés rendeletet hoznak a kormányok. A március végéig kihirdetett 277 jogszabály 20 százalékkal több a tavalyinál. A belügyminiszter 27, a közigazgatási és igazságügyi miniszter 25, a vidékfejlesztési miniszter 29 rendeletet alkotott, többet, mint az előző évben. A Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György is több rendeletet adott ki, mint egy éve.