Fodor Gábor még keresi a helyét

Vágólapra másolva!
Szerinte újra kellene gondolni a baloldali pártok együttműködését.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan sem az Együtt-PM-mel, sem a DK-val nem tárgyalt arról, hogy melyik frakcióhoz csatlakozzon, mondta Fodor Gábor. Nem hivatalosan „mindenféle beszélgetést folytatunk (…) mindenkivel, de ezek nem hivatalos beszélgetések és lényegében fantáziálások a helyzetről”, mondta a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke. Fodor azt sem tartotta kizártnak, hogy függetlenként dolgozik majd az Országgyűlésben. Azt mondta: ő nem kezdeményez tárgyalásokat, ha mások megkeresik, azt viszont végiggondolja az MLP.

A pártelnök gratulált a győztesnek, mert a Fidesz 2010 után újra jelentős és nagyarányú győzelmet aratott. Azoknak pedig, akik a „kormányváltó erők szövetségét alkották”, a vereség okait viszont nem másokban, hanem magukban kell keresniük – folytatta. Emellett viszont leszögezte, hogy a választás nem volt fair, mert egyoldalúan lejtett a kormánypártok irányába a politikai pálya.

A párt elnöke szerint a liberálisok jelentős sikert értek el, mert a 2010-2014 közötti időszak után újra van „liberális erő” a parlamentben. A liberálisoknak most az a dolguk, hogy a szabadságközpontú, az emberi szabadságjogokra de eközben magára az emberre, az egyénre is fókuszáló gondolkodásmódot hozzák vissza a politikába, mondta Fodor, aki felvetette, hogy érdemes lenne újragondolni a baloldali pártok együttműködését az EP-választás és az önkormányzati választás során.