Nem lesz frakciójuk Bajnaiéknak

Vágólapra másolva!
Nem tesz többé súlyos engedményeket az Együtt-PM Szigetvári Viktor társelnök szerint. Szerinte a jelenlegi politikai helyzetben az a legvalószínűbb, hogy az Együtt-PM önálló frakció nélkül dolgozik majd a parlamentben.
Vágólapra másolva!

Nem lesz frakciója a Bajnai Gordon által vezetett Együtt-PM-nek az új parlamentben, legalábbis a párt társelnöke, Szigetvári Viktor szerint a jelenlegi politikai helyzetben ez a legvalószínűbb.

A pártnak négy képviselője jutott be az Országgyűlésbe, frakcióalakításhoz viszont öt kellene. Elvileg szóba jöhetne, hogy Fodor Gábort, a Magyar Liberális Párt elnökét beveszik maguk közé. Ez a találgatás tegnap a sajtóban elterjedt, mert Fodor nem zárkózott el attól, hogy ha felkérést kap valakitől, akkor elgondolkozik a csatlakozáson. Fodor azért van most kulcsszerepben, mert a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció is négy politikust küld a parlamentbe, vagyis Fodor döntésén sok múlik.

Szigetvári Viktor kedden kiadott közleményében azt hangsúlyozza a frakcióalakításhoz szükséges megoldásokat feszegető találgatásokkal kapcsolatban, hogy „ezek az – egyébként – megoldások kivétel nélkül olyan forgatókönyveket feltételeznek, amelyek fontos kompromisszumok megkötésén alapulnának: az Együtt-PM-nek súlyos engedményeket kellene tennie a programja és/vagy a politikai identitása vonatkozásában. Az Együtt-PM ilyen kompromisszumokat többé nem hajlandó megkötni. Elveinkből, önállóságunkból nem engedünk – ez számunkra április 6-a talán legnagyobb tanulsága.”

Ha nem lesz frakciója az Együtt-PM-nek, akkor alapvetően parlamenten kívüli eszközök használatával fognak hozzá ahhoz, hogy az eredeti politikai célkitűzésüket, a korszakváltást megvalósítsák.