Hétfőig lehet jelentkezni a diplomamentő programra

Vágólapra másolva!
Naponta több százan regisztrálnak az ingyenes állami nyelvtanfolyamra, ezért a minisztérium meghosszabbította a jelentkezési határidőt. Azokon akarnak segíteni, akiknek csak a nyelvvizsgájuk hiányzik ahhoz, hogy átvehessék a diplomájukat.
Vágólapra másolva!

Április 7-ig már 20 130-an regisztráltak a diplomamentő programra, és mivel naponta több száz regisztrációt kezdeményeznek az érdeklődők, április 14-ig meghosszabbították az előjelentkezést – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden.

A diplomamentő programra azok jelentkezhetnek, akik államvizsgájukat a hazai felsőoktatásban sikeresen teljesítették, és ezt igazolják, csak a nyelvvizsga hiányzik ahhoz, hogy átvegyék a diplomájukat. További feltétel, hogy ne álljanak hallgatói jogviszonyban, és vállalják az államilag elismert nyelvvizsga megszerzését, valamint rendelkezzenek alapfokú nyelvismerettel.

A jelentkezők 72,4 százaléka az angol, 24,5 százaléka a német, 2,1 százaléka pedig a francia nyelvet választotta a minisztérium tájékoztatása szerint. Az érdeklődők angol-, német- és franciakurzusok közül választhatnak, a tanfolyamok különböző intenzitásúak lesznek 120, 180 vagy 240 órás képzéssel.