Az LMP visszautasította Lázár vádjait

Vágólapra másolva!
Az LMP-nek nincs köze az Ökotárs Alapítványhoz, a Fidesznek viszont el kellene számolnia a Civil Összefogás Fórum (CÖF) pénzeivel – közölte csütörtökön az LMP.
Vágólapra másolva!

A Lehet Más a Politika (LMP) közleményben hangsúlyozza: Lázár János vádjaival ellentétben a Lehet Más a Politika és az Ökotárs Alapítvány között nincs és nem is volt sem intézményes, sem pénzügyi kapcsolat, az LMP nem szólt, nem szólhatott bele az alapítvány működésébe, és ez fordítva is így van. Hiába sugallja Lázár János a civilek ellen indított támadásával, hogy az LMP és az Ökotárs Alapítvány között személyi átfedések vannak, Foltányi Zsuzsa és Kaufer Virág már régen nem tagjai a pártnak – írták.

Az LMP szerint ezzel szemben Lázár Jánosnak és pártjának a független civilek fokozatos ellehetetlenítése helyett tisztáznia kellene zavaros viszonyát a hozzájuk közeli szervezetekkel. Az LMP felszólítja a Fideszt és a CÖF-öt, hogy számoljanak el az álcivil szervezet kampányköltéseivel. A CÖF a Fidesz érdekében úgy kampányolt óriásplakátokon és a Békemeneten, hogy sem azzal nem számolt el, hogy honnan érkeztek hozzájuk pénzek, sem azzal, hogy pontosan mire mennyit költöttek – olvasható a közleményben.