Kirúgták a rendőrt, aki Facebookon szidta a TEK-et

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nagy botrány lett néhány éve abból, hogy a VIII. kerületi körzeti megbízottak főnöke, Bajusz Ferenc bírálta a körülményeket a rendőrkapitányaságon. A Facebook-oldalán 2011-ben arra hívta fel a figyelmet, hogy amíg a VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sincs pénz, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak. A bejegyzés után bocsánatot kellett kérnie a TEK főigazgatójától, az ügynek azonban van folytatása: nemrég kirúgták az őrnagyot a rendőrségtől – írja a Blikk.

A lap szerint Bajusz Ferenc ellen méltatlansági vizsgálat indult, és mert a munkájába nem lehetett belekötni, azt vizsgálták, civilben méltóan viselkedik-e hivatásához. Az eredmény az lett, hogy nem. „Öt Facebook-bejegyzésemet vizsgálta a rendőrség, s úgy találták, hogy azok nem összeegyeztethetőek a hivatásommal, ezért megszüntették a szolgálati jogviszonyomat. Ez ellen panaszt nyújtottam be a belügyminiszter úrnál, mert igazságtalannak tartom, de ha ott sem kapok kedvező választ, jogi útra terelem az ügyet” – mondta a lapnak Bajusz Ferenc.

A lap úgy tudja, hogy bár az őrnagy több veszélyes bűnözőt elfogott már a VIII. kerületben szolgálatteljesítés közben, az eljárásban azt nem vették figyelembe.