Szekeres ismét nekiment Mesterházynak

Vágólapra másolva!
Szekeres Imre MSZP-s politikus vállalta a rossz eredményt, de szerinte elsősorban Mesterházy felelőssége a párt leszereplése a választáson.
Vágólapra másolva!

"Nem csak nagy pártnak kell látszani, annak is kell lenni" - írta ki Facebook-oldalára Szekeres Imre szocialista politikus az MSZP, aki bejelentette, hogy lemond az MSZP jászsági szervezetének vezetéséről. Azt írta, "nemcsak azért, mert így illik, hanem azért is, mert felelős vagyok az eredménytelenségért."

Szekeres a párt jászsági szervezetének több órás vitájáról számolt be, amelyen szerinte "az vált egyértelművé, hogy a 800 000 hiányzó szavazat nem magyarázható azzal, hogy lejtett a pálya és azzal sem, hogy minden eszköz a kezükben volt az internet kivételével. Az MSZP ott tart ahol négy éve".

A politikus posztjában a párt választási vereségéhez vezető okokat elemezte. Szerinte elsőként "egy működőképes központi kampányszervezet és politikai súllyal rendelkező megszólalók" hiányoztak, mert ezek nélkül szervezetlenség és zűrzavar jellemezte a kampányukat. "Legalább egy megjegyezhető neve lett volna a választási szövetségnek, s persze az is, hogy ne januárban jöjjön létre" - írta.

A vereség okai közé sorolta, hogy szerinte a párt nem mutatkozott kormányképesnek, mert hiányzott egy "olyan politikai üzenet, ami válasz az emberek mindennapi gondjaira, hogy higgyenek abban, ha mi kormányzunk, jobb lesz nekik."

Szekeres Mesterházy Attilát tette felelőssé, mert ő "volt az elnök végig". Hozzátette viszont, hogy az "enyém is persze, mert nem tiltakoztam, sőt, szeptembertől visszavonultam a Jászságba, mert láttam, használni nem engednek, ártani nem akartam." Szekeres már az MSZP választmányi ülésén is nekiment Mesterházynak. Ott arról beszélt, hogy az elnöknek illene felajánlani a lemondását, és azt is ajánlotta, hogy válasszák ketté a párt és a frakció vezetését. Szekeres a Facebook-posztjában arról írt, hogy új pártot kell szervezni az MSZP bázisán.

A politikus elismerte, hogy a baloldal sok kelet-magyarországi kerületben csak a harmadik lett, például ő is Jászberényben, de szerinte "2-3 százalékkal jobb eredményt értünk el a listás szavazáson, mint a hasonló körzetekben és én még ehhez 1-2 százalék további többletszavazatot is kaptam." Szekeres 20,2 százalékot szerzett egyéniben, ami kevesebb, mint a Kormányváltók listás eredménye. A jobbikos jelölt 10, a fideszes majdnem 23 százalékpontot vert rá.