A gyöngyösi vicsorgó egyszerre négy nővel is elbírt

2014.04.18. 15:24

Teleszórta szeméttel a kiszemelt nők autóját és erkélyét, követte őket szinte mindenhová, és lesből futott feléjük az utcán. A gyöngyösi vicsorgóként emlegetett férfi egy négy évvel ezelőtti bírósági ítélet tanúsága szerint a nők zaklatására specializálódott: nem bánt, nem beszél, csak követ és vicsorog. Most újra bíróság elé állítják, ügyvédre nem tart igény, saját magát fogja védeni.

Egyszerre négy nő zaklatásáért ítélték el évekkel ezelőtt azt a gyöngyösi férfit, akire a napokban kért letöltendő szabadságvesztést a Heves megyei ügyészség, mert hónapokon át vicsorogva és köpködve zaklatott az utcán egy kisgyerekes nőt.

A gyöngyösi bíróság 2010-ben hozott korábbi ítéletéből kiderül, hogy a férfi módszerei három év alatt nem sokat változtak. K. Zoltánt akkor többrendbeli zaklatásért 11 hónap fogházbüntetésre ítélték, amelyet háromévi próbaidőre felfüggesztettek. A férfi mellé pártfogót is kirendelt a bíróság, és arra is kötelezték az ítéletben, hogy vegyen részt pszichiátriai kezeléseken.

Összesen négy nőt zaklatott, a módszerei mindegyiknél ugyanazok voltak. Gyalog követte őket az utcán, bárhová mentek, ő ment utánuk. A nők lakóhelye elé, az erkélyükre és az autójukra szemetet szórt. Arra is volt példa, hogy az utcán várta a nőket, majd, amikor meglátta, hogy közelednek, elkezdett feléjük rohanni. Valamelyik nőt le is köpte. Az évekkel ezelőtti ügyében sem, ahogy a mostaniban sem bántotta fizikailag áldozatait.

Most ismét egy zaklatási ügy miatt kell a bíróság elé állnia. K. Zoltán 2012 őszén az utcán figyelt fel egy fiatal családanyára, és elhatározta, hogy molesztálni fogja. Ezután közel egy éven át mindennapos gyakorisággal figyelte az utcán a sértettet, „útját állta, majd fogait kivillantva rávicsorgott, miközben a kezeivel a levegőben hadonászott”, és többször a nő autójának a szélvédőjét is leköpte.

A zaklató tavaly nyáron lendült bele igazán, két héten át reggel és délután is megvárta kisgyerekes anyukát a gyöngyösi óvodánál, „és ilyenkor újabb vicsorítások közepette megpróbálta őt is leköpni”, napközben pedig az óvoda kerítésén túlról, jól láthatóan figyelte az óvoda udvarán játszó gyereket. A megfélemlített nő végül a rendőrséghez fordult. K. Zoltán sosem beszélt a nőhöz, nem fenyegetőzött, nem próbált ismerkedni.

Az Origo a Heves megyei ügyészségtől megtudta, hogy a férfi és áldozata korábban nem ismerték egymást, a férfi véletlenszerűen választotta ki családanyát. Próbáltuk elérni K. Zoltán ügyvédjét is, de kiderült, hogy nincs neki, a tárgyaláson feltehetően saját magát fogja képviselni.