Szombattól újra zenél a margitszigeti szökőkút

Vágólapra másolva!
Reggel 11-től este fél 10-ig zenél a margitszigeti szökőkút, amely szombattól újra megnyit a téli szünet után.
Vágólapra másolva!

Megújuló zenei repertoárral várja a látogatókat mától a margitszigeti szökőkút, amely újra üzemelni kezd a téli szünet után. Az újjáépített és kibővített formájában tavaly nyáron átadott szökőkút óránként változó kínálattal várja a Margitsziget zenebarát látogatóit.

A gyermekzenei blokkban felcsendül Vuk dala Wolf Kati előadásában, a 100 Folk Celsius Miki manója és Koncz Zsuzsa Mici mackója, valamint a Napoleon Boulvard Legyetek jók ha tudtok című felvétele hallgatható. A komolyzenei blokkban Vivaldi A négy évszak című ciklusának Tavasz-tételét, Brahms első Magyar táncát, Strauss Kék Duna keringőjét és Liszt Ferenc 2. Magyar rapszódiáját hallhatják a szigeten pihenők, míg a könnyűzenei blokkok Simon&Garfunkel Cecilia, a Rolling Stones Let Me Down Slow, valamint Rebeca Ferguson I Hope című felvételét tartalmazzák - derül ki a főpolgármesteri hivatal közleményéből.

Leggyakrabban különböző vegyes blokkok szólalnak majd meg, amelyekbe az eddigieken túl beválogatták Verdi Aidájának bevonulási indulóját és Dave Dee Dozy Beaky Mick and Tich Bend It című dalát. A szökőkút 11 órakor kezd zenélni, a legutolsó összeállítás 21.30-kor kezdődik.

A főpolgármesteri hivatal egy korábbi - április 9-i - közleménye szerint májustól júliusig havonta egy-egy újabb zeneszámmal is kedveskednek a helyszínre látogatóknak: Johann Strauss Radetzky-indulóját, a The Kinks You Really Got Me és Avicii Hey Brother című számait is hallhatja majd a közönség.

A margitszigeti építmény mintegy 400 köbméter vizet tartalmazó, 35 méter átmérőjű medencéjével, több mint 1000 négyzetméteres vízfelületével az egyik legnagyobb szökőkútnak számít Európában. A vízsugarakat 10 méter magasra lövi fel, esténként pedig 250 darab energiatakarékos LED-lámpa adja a hangulatvilágítást.