Szerdán Mesterházy Attila és Tóbiás József is arcszőrzettel jelent meg a parlamentben. Mesterházy korábban már próbálkozott ezzel a három testőrös fazonnal, de négy évvel ezelőtt a választási kampány miatt levágatta.

Szerdán jón pár nap szünet után a Parlamentben gyűltek össze a politikusok, hogy megkezdjék az egyeztetést az új országgyűlés alakuló ülése előtt. A legszembetűnőbb az volt, hogy az MSZP (amely kedden még a nagy értékű adósságával szerepelt a hírekben) két politikusa, Mesterházy Attila és Tóbiás József is meglepő arcszőrzettel vonult be a tárgyalásokra.

Forrás: MTI/Soós Lajos

A legtöbbször frissen borotvált, vagy legfeljebb rövid körszakállat viselő Tóbiást még sosem láthattuk ilyen soknaposnak tűnő borostával, Mesterházy Attila viszont egy korábban már kipróbált fazonhoz tért vissza: a 2010-es választások előtt is ilyen d’Artagnanra hajazó vékony bajszot és szakállt viselt.

Ilyen volt Mesterházy 2009-benForrás: MTI/Kovács Tamás

2010-ben, első miniszterelnök-jelöltsége idején, a kampány miatt levágatta a szakállt, de a stílusváltás nem hozott neki sikert. Most, egy újabb elbukott választás után visszatér hozzá. Korábban azt mesélte, hogy még Spanyolországban töltött ösztöndíjas évei alatt növesztette magának először a szerinte nagyon egyedi arcszőrzetet, feleségének pedig nagyon tetszett. Miután 2010-ben levágatta, felesége azt mondta az ATV-n egy interjúban, hogy Mesterházy megígérte neki, hogy egyszer visszanöveszti. Csak négy évet kellett várnia arra, hogy a férje teljesítse az ígéretét.

Ha valaki már elfelejtette volna, ilyen Mesterházy Attila csupasz arccal:

Fotó: Pályi Zsófia - Origo