Az anya cukorbeteg volt, amikor teherbe esett, ezért nem akart kockáztatni, és csak egészséges gyereket akart szülni. 16 ultrahangvizsgálaton esett át, mégsem mutatták ki, hogy a kisfia súlyos rendellenességekkel fejlődik. Az anya perelne, de a kórház megszűnt, és két és fél éve nem találják a jogutódot.

Terhessége alatt tizenhatszor vizsgálták meg ultrahanggal Katát, az orvosok nem vették észre, hogy a kicsinek nincs veséje, és gerincének a keresztcsonti része is hiányzik – írta a Blikk.

Az anya a lapnak azt mondta, harminchét évesen esett teherbe, amikor már cukorbeteg volt. "Féltem, hogy kockázatos a terhesség, ezért mondtam a Szabolcs Utcai Kórház orvosainak, hogy nem akarom mindenáron megtartani a babát. Ha egy százalék esély van rá, hogy beteg, akkor nem vállalom" – mondta a lapnak.

Amir végül megszületett, de későn, csak kétévesen kezdett el járni. Kiderült, hogy azért nem tudja tartani sem a vizeletét, sem a székletét, mert nincs bal veséje, húgyhólyagja, a heréi borsószem nagyságúak, nincs ondóvezetéke, a belei összevissza fejlődtek, a gerincvelője pedig mindössze a háta közepéig ér, azaz úgynevezett hableány-szindrómája van – sorolta Amir fejlődéseit az édesanya.

Az anya pert indított ugyan, de a kórház 2007-ben bezárt, ezért két és fél éve azon megy a vita, hogy ki a jogutód, akit egyáltalán perelni lehetne. Hantos Ádám ügyvéd a Blikknek azt mondta, legalább 20 másik olyan orvosi műhibaper is van, amely hosszú ideje húzódik felelős híján. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában azt közölték, hogy a Honvédkórházat üzemeltető Honvédelmi Minisztérium az illetékes a jogutód kijelölésére.