Termetes fák és egy víztorony is a vihar áldozata Zalában

viharkárok
Tűzoltók kordont húunak ki a nagykanizsai víztorony köré, amelynek a viharos szél megbontotta a tetőszerkezetét 2014. május 4-én. Az erős szél miatt a tűzoltók nem tudnak beavatkozni a magasból mentő eszközeikkel, a víztorony épületéből pedig nem lehet feljutni a tetőre. A rendőrség két utcát is lezárt a környéken.
Vágólapra másolva!
Keszthelyen egy gesztenyefa fél koronája szakadt egy útra, Nagykanizsán a víztorony tetőszerkezete hullik nagy darabokban. 
Vágólapra másolva!

Kidőlt fák és leszakadt faágak torlaszolták el több településen az utakat és veszélyeztették a közlekedést a szombat délutántól tomboló viharos időjárás következményeként Zalában – adta hírül a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Többek között Nován egy 10-12 méteres fa dőlt ki, teljesen elzárva az utat, Hévízen pedig egy 10 méter magas kidőlt fa zárta el a közlekedés elől az utcát. Balatonmagyaródon a Kányavári-szigetre vezető kereszteződés előtt egy nyárfa dőlt az úttestre, ugyancsak teljes forgalmi akadályt képezve.

Keszthelyen egy nagyméretű faág félig a villanyvezetéken fennakadva dőlt az útra. Ugyancsak Keszthelyen egy gesztenyefa kettétört koronája is az úttestre zuhant.

Bagodban, a 76-os főút zalaszentgyörgyi kereszteződésében szintén akkora fa dőlt az útra, hogy fél pályán akadályozta a forgalmat. Gutorfölde külterületén egy 15 méter magas akácfa dőlt ki, amely teljesen elzárta a közlekedők elől az utat.

Vasárnap hajnalban Bánokszentgyörgyön egy személyautó elakadt a heves esőzés miatt az útra került nagy sárban. A járművet a tűzoltók vontatták ki a veszélyes útszakaszról.

Tűzoltók kordont húznak ki a nagykanizsai víztorony köré, amelynek a viharos szél megbontotta a tetőszerkezetét 2014. május 4-én. Forrás: MTI/Varga György

A viharos szél megbontotta az egyik nagykanizsai víztorony tetőszerkezetét is, de a tűzoltók a szél miatt egyelőre nem tudják megközelíteni a födémet. A víztorony tetőszerkezetéről nagyobb lemezdarabok hullnak a földre.