Rezesová állapota miatt elnapolták a perét

eva rezesová, Rezesová a betegsége miatt kéthetes kórházi kezelésre szorul, ezért nem lehetetett hétfőn elkezdeni az ügye másodfokú tárgyalását
Vágólapra másolva!
Rezesová a betegsége miatt kéthetes kórházi kezelésre szorul, ezért nem lehetetett hétfőn elkezdeni az ügye másodfokú tárgyalását.
Vágólapra másolva!

Alig néhány szék maradt csak üresen Eva Rezesová másodfokú tárgyalásának első, hétfői ülésnapján, ezek közül az egyik azonban épp az volt, amelyen a szlovák nőnek kellett volna ülnie.

A bíró azt mondta, április 30-án olyan sajtóhírek jelentek meg, amelyek szerint Rezesová beteg. A bíróság is ezekből a cikkekből értesült erről, ezért igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki a vádlott vizsgálatára. A szakértő hétfőn nyújtotta be szakvéleményét, eszerint indokolt Rezesová gyógykezelése: előreláthatólag két hetet kell kórházban töltenie. A szlovák nő állapota jelenleg nem teszi lehetővé, hogy bírósági tárgyaláson vegyen részt.

"Tehát egyszerűen mondom, hogy mindenki megértse: a milliomos is lehet beteg" – foglalta össze a bíró. Rezesová ezek alapján a bíróság szerint nem időt húz, vagy a felelősség alól igyekszik kibújni, hanem valóban beteg. Az időhúzás nem is állna érdekében, hiszen nincs szabadlábon, hanem előzetes letartóztatásban van – figyelmeztetett a bírói tanács vezetője.

Rezesová a betegsége miatt hiányzott a tárgyalásról Fotó: Mudra László - Origo

Ilyen esetekben a vádlott dönthet úgy, hogy jelen szeretne lenni a tárgyalásán, ekkor pedig nem lehet tárgyalási napot tartani a távollétében. A bíróság ezért elhalasztotta a nyilvános ülés megtartását, május 22-én 9 órára tűzte ki a következő ülésnapot.

Eva Rezesová az M3-as autópályán okozott karambolt, amelyben négy ember meghalt. Első fokon hat év fogházra ítélték. Az ügyéről írt cikkeinket ide kattintva olvashatja.